Jesteś tu
Aktywne filtry:
Wybierz
-
Tymianek pomaga w trawieniu tłustych potraw, jest więc przydatnym dodatkiem do dań z baraniny, wieprzowiny, kaczki, gęsi. Ponadto stosuje się go do produkcji likierów i syropów.5,00PLN
-
Przyprawia się nim zupy, gotowane ziemniaki, makarony, dania z drobiu, ryb i dziczyzny jak również doskonały do sosów, wędlin.5,00PLN
-
Podlaska przyprawa do sałatek.5,00PLN
-
Jest niezbędną przyprawą do pizzy. Oregano przyprawiane są też sałatki, warzywa, sosy, ryby, i potrawy z sera.5,00PLN
-
Podlaska przyprawa do ziemniaków.5,00PLN
-
Stosuje się jako przyprawę do cielęciny, baraniny, drobiu i ryb. Podnosi walory smakowe w mieszankach przyprawowych.4,90PLN
-
Susz młodej naci pietruszki stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C, Stosuje się głównie do zup, rosołów, ziemniaków, sosów.4,90PLN
-
Cynamonem można przyprawiać wszystkie potrawy słodzone np. budynie, napoje mlecze, ciastka, czekoladę.4,90PLN
-
Podlaska przyprawa do drobiu.4,90PLN
-
Chilli nadaje potrawom pikantny i ostry smak.4,50PLN
-
Na świeżo stosowany jest do mięs, sosów, wszelkich marynat.4,50PLN
-
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu oraz pieczeni wieprzowej.4,50PLN
-
Nadaje charakterystyczny smak rosołom i potrawom z drobiu. Można dodawać ją do musztardy, sosów.4,50PLN
-
Cebula suszona ma aromatyczny zapach. Dodaje się ją do gulaszu, sznycli, pieczeni. Przyprawiamy nią zupy jarzynowe, drób, ryby, dziczyznę, sosy, potrawy z jaj.4,50PLN
-
Dobry smak uzyskujemy po dodaniu kminku do kwaszonej kapusty, gulaszu, oraz pieczeni wieprzowej.4,50PLN
-
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.4,50PLN
-
Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej.4,50PLN
-
Stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny.4,50PLN
-
Poleca się głównie jako dodatek do potraw z fasoli i roślin strączkowych.3,90PLN
-
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek, itp.3,90PLN
-
Bazylią przyprawiamy sosy do spaghetti, ryby, potrawy duszone, potrawy z grzybów, zupy, sałatki, kurczaki, potrawy z jaj i ryżu. Można ją łączyć z innymi ziołami.3,90PLN
-
Susz młodego koperku stosuje się jako dodatek smakowy oraz wzbogacający w witaminę C. Stosuje się głównie do zup, rosołów, ziemniaków i sosów.3,90PLN