Pektyna do Dżemów Jabłkowa 30g Jasło
CENA:
6,40
PLN
za
szt.
Czas wysyłki:
24 Godziny
ID: 1225 |
Pektyna do Dżemów Jabłkowa 30g Jasło
Produkt niedostępny
Podaj swój adres e-mail, abyśmy mogli Cię powiadomić o ponownej dostępności tego produktu.
Pektyna Jabłkowa do dżemów 30g
Opakowanie na 2kg owoców.
Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie. Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.
Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:
- sosów, dżemów, marmolad, deserów.
Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności.
Sposób użycia:
1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru (niekoniecznie aż tak dużo :))
Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.
2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut.
3. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać.
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 minut.
Przestrzeganie receptury zapewnia najlepsze rezultaty.
Zastępując owoce sokiem można uzyskać pyszną galaretkę.
Składniki:
Pektyna amidowana 100%.
Waga netto 30gr.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:
C&G Sp. z o.o.
ul. św. Jana z Dukli 17
38-200 Jasło
Dodaj opinię
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
Polecane produkty
10