Pektyna do Dżemów Jabłkowa 30g Jasło (1)

Pektyna do Dżemów Jabłkowa 30g Jasło

Ładowanie
CENA: 5,19 PLN
za
szt.
Czas wysyłki: 24 Godziny
szt.
Ładowanie

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

ID: 1225

Pektyna Jabłkowa do dżemów 30g

 

Opakowanie na 2kg owoców.

 

Pektyna to składnik błonnika pokarmowego rozpuszczalnego w wodzie.  Nasza pektyna amidowana pozyskiwana jest ze skórek jabłek oraz cytrusów. Posiada właściwości żelujące i zagęszczające.

Ma ona bardzo wiele zastosowań. Dodaje się różnego rodzaju wyrobów:

  • sosów, dżemów, marmolad, deserów.
Głównie stosowana jest jako środek żelujący, środek zagęszczający i stabilizator w żywności.
 
Sposób użycia:
 
1. Przygotować 2 kg owoców oraz 1 kg cukru (niekoniecznie aż tak dużo :))
Do przygotowanych owoców wlać pół szklanki wody i zagotować.
 
2. Zawartość opakowania (30g pektyny) wymieszać z jedną szklanką cukru. Wsypać do gotujących się owoców i mieszać. Gotować od 3 do 5 minut.
 
3. Wsypać pozostałą ilość cukru i gotować do całkowitego rozpuszczenia. Dodać łyżeczkę kwasku cytrynowego, rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać.
 
4. Zebrać pianę i rozlać gorący dżem do słoików. Zaleca się pasteryzować dżem przez 20 minut.
 
Przestrzeganie receptury zapewnia najlepsze rezultaty.
 
Zastępując owoce sokiem można uzyskać pyszną galaretkę.
 
Składniki:
Pektyna amidowana 100%.
 
Waga netto 30gr.
 
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
 
Producent:
 
C&G Sp. z o.o.
ul. św. Jana z Dukli 17
38-200 Jasło
 
 
Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Ładowanie