MĄKA ORKISZOWA DELIKATNA ORvita EKO, typ 1050
ID: 1274 |
Producent: Orvita |
MĄKA ORKISZOWA DELIKATNA ORvita EKO, typ 1050
Wszystkie produkty orkiszowe Orvita wytwarzamy z naszego prastarego ziarna orkiszu Oberkulmer Rotkorn, które uprawiamy sami z największą dbałością na w 100% ekologicznych certyfikowanych polach.
Mąka orkiszowa eko 1050 ORvita to mąka średnio-jasna o puszystej i delikatnej strukturze, otrzymana z ziarna prastarej, leczniczej odmiany Oberkulmer Rotkorn, która jest uznana za najszlachetniejszą w grupie odmian zalecanych przez Hildegardę z Bingen.
Zboże orkiszu uprawiane jest na terenie naszego kraju w sposób ekologiczny i odpowiedzialny (bez pestycydów, fungicydów, Randapu i innych). Mąka orkiszowa ORvita zawiera w 100% prastarą odmianę orkiszu Oberkulmer Rotkorn i jest produktem ekologicznym bez dodatków chemicznych jak konserwanty, wybielacze czy rozpulchniacze.
Mąka orkiszowa zajmuje szczególne miejsce w zdrowej kuchni, szczególnie w diecie św. Hildegardy z Bingen. Jest delikatna w smaku i strukturze. Bułeczki orkiszowe, naleśniki, kluseczki, ciasteczka są przysmakiem nie tylko dzieci ale i osób starszych.
Znajduje ona zastosowanie zarówno w gotowaniu jak i w wypiekach kulinarnych. Mąkę jasną można mieszać z mąką orkiszową ciemną (z pełnego przemiału).
Mąka orkiszowa ORvita
- zawiera wysokowartościowe białko, o innej strukturze niż białko pszenicy.
- zawiera mikroelement thiocyanate (Thiocyanat /Rhodanid), który działa wzmacniająco na układ immunologiczny
- pozytywnie wpływa na pracę całego organizmu, jest łatwo przyswajalna
Dostępne opakowania: 1kg, 5kg
Produkt rolnictwa ekologicznego
Certyfikacja: PL-EKO-04
Rolnictwo Polska
Producent:
ORvita.pl Sp. z o.o.
ul. Paderewskiego 36, 62-020 Swarzędz
Kraj pochodzenia: Polska
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie