Holistic Peptide Complex 30 sasz. Kolagen liofilizowany rybi.
ID: 1266 |
Producent: Wellu, Larens, Nutrivi |
Holistic Peptide Complex 30 sasz. Kolagen liofilizowany rybi
Co warto wiedzieć?
Kolagen jest jednym z podstawowych białek w organizmie, składnikiem tkanek takich jak skóra, ścięgna, mięśnie, więzadła i naczynia krwionośne, a także części oczu i zębów. Pełni funkcje strukturalne praktycznie całego organizmu.
Kolagen ulega nieustannej syntezie i degradacji. Z biegiem lat zdolność do odtwarzania jego włókien maleje, a nawet zanika. Struktury ulegają ścieńczeniu i pofragmentowaniu, a utrata kolagenu po 40 roku życia może wynosić nawet 1% rocznie. Wartość tę potęgują inne czynniki, jak nadużywanie alkoholu, papierosów, słońca.
Siła i odporność organizmu, w 1/3 zbudowanego z białka kolagenowego, z wiekiem słabnie. Suplementacja wartościowym białkiem kolagenowym może przyczynić się do ogólnej poprawy kondycji. Holistic Peptide Complex zawiera aż 300 mg kolagenu liofilizowanego w dziennej zalecanej porcji.
Surowiec pozyskany ze skór rybich zawiera wyjątkowo dużo peptydów sygnałowych. Ekstrahowanie wody z surowca za pomocą metody liofilizacji bez użycia wysokich temperatur powoduje najmniejszą zmianę jego wewnętrznej struktury. Liofilizowane komórki tworzą konstrukcję podobną do gąbki, a wgłębienia absorbują szybko wilgoć po umieszczeniu w wodzie. To szczególnie ważne w przypadku kolagenu rybiego, który zawiera delikatne peptydy sygnałowe.
Składnikiem produktu jest astaksantyna z algi słodkowodnej Haematococcus pluvialis, która jest uważana za jej najbogatsze naturalne źródło. Jako wysokiej klasy przeciwutleniacz wspiera zdrowie, chroni przed stresem oksydacyjnym, pomagając utrzymać stan homeostazy.
Obecny w składzie ekstrakt z owoców czarnej borówki (Vaccinium myrtillus) wzmacnia antyoksydacyjne działanie preparatu, a dodatkowo stanowi wsparcie zdrowia oczu, układu krążenia, a także ochrony układu pokarmowego.
Pieczarka brazylijska Agaricus (Agaricus blazei Murill) wspiera naturalne mechanizmy obronne, a więc stanowi podporę dla funkcjonowania układu odpornościowego organizmu.
Stymulowanie i zwiększanie wydolności pracy układu odpornościowego to również zadanie Maitake (Grifola frondosa). W Polsce występuje pod nazwą żagwica listkowata, a w medycynie chińskiej, gdzie stosowany jest od wieków, uznawany jest jako „grzyb witalny”.
Reishi (Ganoderma lucidum), grzyb zwany również lakownicą żółtawą, to kolejny składnik o pozytywnym wpływie na układ odpornościowy.
Kurkumina, jako antyoksydant chroni DNA, białek i lipidów przed uszkodzeniem oksydacyjnym. A kurkuma, czyli ostryż długi (Curcuma longa L.), z której kłącza pochodzi, to roślina o wielu właściwościach prozdrowotnych. Prócz udowodnionego działania przeciwzapalnego, wpływa pozytywnie na zdrowie układów: oddechowego, nerwowego i krążenia krwi, pracę wątroby, stan skóry, stawów oraz kości.
Nieodzownym towarzyszem kurkuminy jest piperyna z czarnego pieprzu (Piper nigrum L.), która podkręca działanie kurkuminy, zwiększając jej antyoksydacyjny potencjał oraz stymuluje wchłanianie składników pokarmowych z układu trawienia.
Kolagen jest jednym z podstawowych białek w organizmie, składnikiem tkanek takich jak skóra, ścięgna, mięśnie, więzadła i naczynia krwionośne, a także części oczu i zębów. Pełni funkcje strukturalne praktycznie całego organizmu.
Kolagen ulega nieustannej syntezie i degradacji. Z biegiem lat zdolność do odtwarzania jego włókien maleje, a nawet zanika. Struktury ulegają ścieńczeniu i pofragmentowaniu, a utrata kolagenu po 40 roku życia może wynosić nawet 1% rocznie. Wartość tę potęgują inne czynniki, jak nadużywanie alkoholu, papierosów, słońca.
Siła i odporność organizmu, w 1/3 zbudowanego z białka kolagenowego, z wiekiem słabnie. Suplementacja wartościowym białkiem kolagenowym może przyczynić się do ogólnej poprawy kondycji. Holistic Peptide Complex zawiera aż 300 mg kolagenu liofilizowanego w dziennej zalecanej porcji.
Surowiec pozyskany ze skór rybich zawiera wyjątkowo dużo peptydów sygnałowych. Ekstrahowanie wody z surowca za pomocą metody liofilizacji bez użycia wysokich temperatur powoduje najmniejszą zmianę jego wewnętrznej struktury. Liofilizowane komórki tworzą konstrukcję podobną do gąbki, a wgłębienia absorbują szybko wilgoć po umieszczeniu w wodzie. To szczególnie ważne w przypadku kolagenu rybiego, który zawiera delikatne peptydy sygnałowe.
Składnikiem produktu jest astaksantyna z algi słodkowodnej Haematococcus pluvialis, która jest uważana za jej najbogatsze naturalne źródło. Jako wysokiej klasy przeciwutleniacz wspiera zdrowie, chroni przed stresem oksydacyjnym, pomagając utrzymać stan homeostazy.
Obecny w składzie ekstrakt z owoców czarnej borówki (Vaccinium myrtillus) wzmacnia antyoksydacyjne działanie preparatu, a dodatkowo stanowi wsparcie zdrowia oczu, układu krążenia, a także ochrony układu pokarmowego.
Pieczarka brazylijska Agaricus (Agaricus blazei Murill) wspiera naturalne mechanizmy obronne, a więc stanowi podporę dla funkcjonowania układu odpornościowego organizmu.
Stymulowanie i zwiększanie wydolności pracy układu odpornościowego to również zadanie Maitake (Grifola frondosa). W Polsce występuje pod nazwą żagwica listkowata, a w medycynie chińskiej, gdzie stosowany jest od wieków, uznawany jest jako „grzyb witalny”.
Reishi (Ganoderma lucidum), grzyb zwany również lakownicą żółtawą, to kolejny składnik o pozytywnym wpływie na układ odpornościowy.
Kurkumina, jako antyoksydant chroni DNA, białek i lipidów przed uszkodzeniem oksydacyjnym. A kurkuma, czyli ostryż długi (Curcuma longa L.), z której kłącza pochodzi, to roślina o wielu właściwościach prozdrowotnych. Prócz udowodnionego działania przeciwzapalnego, wpływa pozytywnie na zdrowie układów: oddechowego, nerwowego i krążenia krwi, pracę wątroby, stan skóry, stawów oraz kości.
Nieodzownym towarzyszem kurkuminy jest piperyna z czarnego pieprzu (Piper nigrum L.), która podkręca działanie kurkuminy, zwiększając jej antyoksydacyjny potencjał oraz stymuluje wchłanianie składników pokarmowych z układu trawienia.
SKŁADNIKI
Ekstrakt żagwicy listkowatej (Maitake, Grifola frondosa), ekstrakt lakownicy zółtawej (Reishi, Ganoderma lucidum), aromaty, ekstrakt z owoców borówki czarnej (Vaccinium myrtillus), kolagen rybi liofilizowany z groszkiem, witamina C (kwas L-askorbinowy), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt pieczarki brazylijskiej (Agaricus, Agaricus blazei), ekstrakt z kłącza ostryżu długiego (Curcuma longa L.) standaryzowany na 95% kurkuminy, ekstrakt z aronii czarnej (Aronia melanocarpa), extrakt z algi słodkowodnej Haematococcus pluvialis standaryzowany na 2% astaksantyny, ekstrakt owocu z czarnego pieprzu (Piper nigrum L.) standaryzowany na 95% piperyny.
ZALECANA PORCJA DO SPOŻYCIA W CIĄGU DNIA NIEZBĘDNA DO UZYSKANIA KORZYSTNEGO DZIAŁANIA PRODUKTU
Zawartość 1 saszetki - 2,9 g rozpuścić w 150 ml wody, wymieszać i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Uwaga: Rozpuszczanie suplementu diety z kolagenem w wodzie
Proszek po dodaniu wody może przylegać do ścianek naczynia lub nie rozpuścić się całkowicie. Jest to zupełnie normalne i wynika z ilości i właściwości naturalnych składników użytych do produkcji suplementu diety. Naturalny kolagen bardzo słabo rozpuszcza się w wodzie i rozpuszczalnikach organicznych.
Aby uzyskać jednolity napój możesz użyć spieniacza do mleka, blendera lub wymieszać porcję, energicznie potrząsając zamkniętą butelką z roztworem produktu.
Uwaga! Nie mieszamy suplementu diety z ciepłą lub gorącą wodą! Pod działaniem temperatury delikatne peptydy sygnałowe rozpadają się, a kolagen częściowo się rozpuszcza, tworząc żelatynę; w wyniku podgrzewania kolagen ulega denaturacji.
UWAGA
Nie spożywać po upływie daty minimalnej trwałości. Nie spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Zrównoważony sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i w trakcie laktacji
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Podmiot odpowiedzialny za produkt i informacje o żywności:
WellU Sp. z o.o.
Wielkopolska 280
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie